Timebestilling & Informasjon om synstest

Ditt navn *

E-post *

Mobil

Ønsket dato

Beskjed:

* Du får timebekreftelsen tilsendt pr. sms hvis du oppgir mobilnummeret ditt.

** Ønsket dato: Vi finner den timen som er nærmest ditt ønske.

Litt informasjon om synstest

Timebestilling & Informasjon om synstestSynstester er viktige for å sikre at du alltid har det beste synet du kan ha. Gjennom testene kan optikeren fastslå om du har behov for hjelpemidler for å se best mulig, og isåfall hvilke hjelpemidler (for eksempel briller eller kontaktlinser) som vil fungere best for deg.

I tillegg kan en grundig synsprøve også oppdage endringer i øyet, som kan være varsler for enkelte sykdommer som for eksempel diabetes.

Spørsmål om Synstest

Hvor ofte bør jeg sjekke synet?

Hvis du aldri har testet synet før så bør du gjøre det nå. Etter første synstest vil optikeren vanligvis kalle deg inn til ny test etter ett til tre år. Hvor lang tid det går mellom hver innkalling er avhengig av din alder, eventuelle synsfeil du har og andre vurderinger optikeren gjør.

Hva skjer på en synstest?

Ved hjelp av forskjellige apparater og tester undersøker optikeren hvor godt du ser med høyre og venstre øye hver for seg, og hvor godt du ser med dem sammen. I tillegg undersøkes både det ytre øyet (hornhinne og øyelokk) og det indre øyet (linsen og netthinnen) ved hjelp av mikroskop som er håndholdt eller som står på stativ med hakestøtte.

I noen tilfeller vil optikeren også:

• måle trykket på øyet

• sjekke synsfelt

• fotografere netthinnen.